Toto Barolo ročník 2017 pochází z parcel La Crosia přímo na úpatí vesničky Barolo. Vinohrad má pouze 1 hektar. Celkové množství vinic ve vinařství je pouze 2,5 Ha. Jedná se o velmi exluzivní vína z rodinného mikrovinařství. Frementace probíhá částečně v cementových a nerezových tancích.
Teplota podávání: 18-20 ° C
Hrozny: 100% Nebbiolo
Množství: 4000 lahví
Lahvování: 36 měsíců po sklizni
Malolaktická fermentace: Ano
Věk vinohradu: 17 let
Fermentace - Macerace: Cementové/nerezové tanky - 10/20 dnů
Pozice Vinohradu: Severo-západ
Oblast: Barolo Crosia/Albarella
Ročník: 2017
Obsah alkoholu: 13% obj
Historie vinařství začala v prvních desetiletích dvacátého století u dědečka Giacoma, velmi malého výrobce vína, který byl určen pro domácí použití a pro přátele. Začátkem 70. let se jeho syn Enzo se svou ženou Terezou stali vlastníky malé parcely v oblasti Crosia přímo na úpatí vesnice Barolo, kde si postavili dům a vysadili malé vinice. V roce 1975 byla založena Viberti Giacomojejich synem jako 3 generace vinařské rodiny. Obstarávají pouze 2,5 hektaru vinic přímo v oblasti Crosia v srdci Barola.