SoloUva

SOLOUVA di Andrea Rudelli

Solouva je mladá společnost ve Franciacortě, součást projektu TerraUomoCielo, zrozená v roce 2002 ze setkání Giovanniho Arcariho, obchodního zástupce a Nico Danesiho, enologa společnosti Camossi s producentem Andreou Arici z Colline della Stella. Cílem bylo dát život vínům, která odrážejí filozofii zúčastněných lidí, víny s přesnou identitou a charakterem. SoloUva vede mladý a nadějný Andrea Rudelli a Arianna Vianelli (Italská influencerka a someliérka @Arianafranciacorta), obhospodařují jen dva a půl hektaru vinic s Chardonnay a Pinot Noir. Andrea v žádné fázi zpracování nepoužívá externí cukry, ale pouze ty z hroznů. Odtud název firmy: Solouva. Filozofie Andrey spočívá ve sklizni hroznů v plné zralosti, a tím využití cukrů hroznů jak pro první kvašení, tak pro druhé kvašení v lahvi. Dokonce i konečná dozáž se místo cukru provádí pouze s použitím moštu.

 

Vinařství pěstuje pouze hrozny Chardonnay a Pinot Noir pro produkci Franciacorty unikátní metodou SoloUva (Pouze z hroznů)

Vinařství postupuje při výrobě unikátní metodou SoloUva, kdy k výrobě nepoužívá žádný externí cukr. Tato metoda se vyznačuje tím, že probíhá sběr hroznů za plné zralosti (Tradiční metoda vyžaduje sběr ne zcela vyzrálých hroznů, kde je vyšší hodnota kyselosti a nižší množství cukru a následně je třeba při tiráži a expedici dodávat externí cukr ). Pro zahájení sekundárního kvašení v lahvi se přidává jako zdroj cukru hroznová šťáva ze stejných hroznů místo externího cukru při tradiční metodě. Proto je jejich Franciacorta SoloUva oproti ostatním dokonalým obrazem daného vinohradu, půdy a klimatu!

Prostě pouze z hroznů.

 

Pěstované odrůdy: Chardonnay, Pinot Noir
Roční Produkce:
28000 Lahví
Vinice: celkem
2,5 ha
Provincie:
oblast ADRO Brescia DOCG


 

Zpět do obchodu